Lasergezichtsverjonging

De laserstraal werd ooit een echte doorbraak in de cosmetologie: in 75% van de gevallen kon hij injectieprocedures en chirurgische ingrepen vervangen. Lasergezichtsverjonging gaat niet alleen over het gladstrijken van rimpels en plooien, het elimineren van overmatige pigmentatie, het vergroten van de stevigheid en elasticiteit van de huid: de stralen kunnen het reliëf van de opperhuid zoveel mogelijk gladstrijken en littekens verwijderen. Het is bewezen dat deze procedure ook een therapeutisch effect heeft, waardoor de behandeling van bepaalde dermatologische ziekten wordt vergemakkelijkt.

Wat is lasergezichtsverjonging?

De procedure wordt uitgevoerd met behulp van speciale apparaten; de straal beweegt in een "handvat" over het oppervlak van de gezichtshuid en dringt door tot in de diepten van de dermis. Hoge frequenties en verwarming zorgen voor de vernietiging van oude huidcellen, terwijl het omliggende gezonde weefsel onveranderd blijft. Het is in hen dat de processen van actieve productie van collageen en elastine beginnen - deze stoffen zijn nodig om de schade te herstellen. Een vernieuwde huid is absoluut gezond en volledig functioneel.

Afhankelijk van welk deel van het gezicht laserverjonging vereist, zal de arts de optimale behandelingstemperatuur selecteren, waardoor de vorming van brandwonden wordt geëlimineerd.

Lasergezichtsverjonging is geen traumatische procedure, vereist geen algemene anesthesie en impliceert geen lange revalidatieperiode waarbij de patiënt in een kliniek verblijft.

Indicaties en contra-indicaties voor laserliften

Lasergezichtsverjonging is een unieke cosmetische procedure die een complex effect heeft en meerdere problemen tegelijk oplost. Daarom heeft het veel indicaties - in een moderne kliniek raden artsen aan een cursus van meerdere sessies te volgen als je:

  • rimpels in elk deel van het gezicht– gezichts-, leeftijdsgebonden, diepe plooien;
  • verminderde elasticiteit van de huid– ptosis (hangende oogleden), vorming van wangen, "zwevende" ovaal van het gezicht;
  • externe defecten op de huid– littekens, acnevlekken en mechanische verwijdering van grote acne, striae;
  • veranderingen in de teint– het verschijnen van gele vlekken op de huid, een grijze tint, een volledige afwezigheid van natuurlijke blos;
  • overmatige vettigheid van de opperhuid– vergezeld van vergrote poriën, frequent optreden van acne en een vettige glans;
  • wallen en wallen, donkere kringen onder de ogen;
  • rosacea– vasculaire manifestaties op de epidermis zoals "netwerken", "sterren".

Hoewel lasergezichtsverjonging als een veilige procedure wordt beschouwd, zijn sommigecontra-indicatiesom het uit te voeren zijn er:

  • periodes van zwangerschap en borstvoeding;
  • oncologische pathologieën, ongeacht de locatie van het kwaadaardige neoplasma;
  • diabetes mellitus van welk type dan ook;
  • onjuiste functionaliteit van de schildklier met overmatige of onvoldoende synthese van hormonen;
  • psychische aandoening;
  • neurologische ziekten zoals epilepsie (vergezeld van convulsiesyndroom);
  • aanleg voor de vorming van keloïde littekens;
  • psoriasis, eczeem, herpes met tekenen op het gezicht.

Er zijn ook een aantal voorwaardelijke beperkingen: verergering van chronische interne pathologieën, verhoogde lichaamstemperatuur, menstruatie, schade aan de huid in gebieden met veronderstelde blootstelling aan laserstralen: het is noodzakelijk om te wachten tot de algemene gezondheidstoestand is hersteld.

Voor- en nadelen van laserhuidverjonging

De procedure in kwestie is een van de meest populaire en dit is niet verrassend - het heeft te veel voordelen, die de arts zelfs bij het eerste consult uitspreekt:

  • onder invloed van laserstralen worden natuurlijke biologische processen in de cellen van de dermis geactiveerd - regeneratie, metabolisme, productie van collageen en elastine;
  • de procedure kan voor elk huidtype worden uitgevoerd, ongeacht de ernst van leeftijdsgebonden veranderingen en bestaande dermatologische problemen (er zijn geïsoleerde uitzonderingen op de lijst met contra-indicaties);
  • de kans op littekenvorming wordt tot nul gereduceerd en neemt alleen toe als u de aanbevelingen van specialisten met betrekking tot huidverzorging tijdens de revalidatieperiode negeert;
  • allergische reacties en infectieuze complicaties zijn uitgesloten, hoewel ze inherent zijn aan chirurgische ingrepen en injectietechnieken;
  • gebrek aan een volledige revalidatieperiode - binnen een paar dagen is de huid hersteld, het gebruik van medicijnen is niet vereist;
  • bijwerkingen zijn gering, verdwijnen snel en behoren tot de categorie van de normale reactie van het lichaam op agressieve invloeden.

Er zijn ook enkele "nadelen" van laserhuidverjonging:

  • om een uitgesproken effect te verkrijgen, moet je een cursus van meerdere sessies volgen;
  • de resultaten duren korter dan bij schoonheidsinjecties en chirurgische ingrepen;
  • aan de vereisten voor de voorbereidingsperiode moet worden voldaan.

Slechts drie nadelen worden perfect gecompenseerd door de voordelen van lasergezichtsverjonging!

Soorten laserverjonging

De beschouwde procedure kan op verschillende manieren worden uitgevoerd - elk ervan is veilig en zeer effectief. Tijdens het consult zal de arts de patiënt vertellen over elk type lasergezichtsverjonging; de keuze zal worden gemaakt rekening houdend met individuele parameters: leeftijd, initiële conditie van de huid, de aanwezigheid van interne pathologieën en dermatologische ziekten, de ernst van de leeftijd -gerelateerde veranderingen.

Ablatieve methoden

Uitgevoerd met volledige of fractionele laserstralen. Tijdens het werk reinigt de arts de oppervlaktelaag van de opperhuid volledig van "oude" cellen of beschadigt deze op een ondiepe diepte. Huidherstel vindt plaats als gevolg van de actieve productie van collageen, elastine en celdeling van gezonde weefsels die de plaatsen van blootstelling aan de straal omringen. De nieuwe huid is stevig, elastisch en egaal van kleur.

Ablatieve methoden beschadigen de opperhuid permanent, dus hun herstelperiode zal iets langer zijn dan bij andere.

Factueel

De laserstraal wordt door een speciaal gaas in microstralen verspreid - schade aan de epidermis treft slechts 20-25% van het gebied, de overige cellen blijven onveranderd en volledig functioneel. Een dergelijk doelgericht effect bevordert de verdamping van vocht uit de cellen en de snelle vernieuwing van regeneratieprocessen. Onaangeroerde cellen beginnen in grote hoeveelheden collageen en elastine te produceren - dit is nodig voor het genezen van de veroorzaakte schade.

Omdat het fractionele type lasergezichtsverjonging slechts gedeeltelijke schade aan de opperhuid met zich meebrengt, duurt het herstel slechts een paar dagen.

Laserbiorevitalisatie

Dit omvat een combinatie van twee technieken: celbeschadiging om biologische processen te stimuleren en de introductie van hyaluronzuur in de lagen van de dermis. Het apparaat geeft korte pulsen af en herhaalt deze vele malen - dit maakt het mogelijk dode cellen te "breken". Tegelijkertijd levert de laser het geselecteerde medicijn op de gewenste diepte af - deze parameter wordt ingesteld door de arts.

Laserbiorevitalisatie is vooral aan te raden bij uitgesproken tekenen van veroudering in het gezicht – diepe rimpels, plooien en plooien. Het heeft een cumulatief effect en een langdurig effect - een verbetering van het uiterlijk zal nog 2-3 maanden na het einde van de procedure worden opgemerkt.

Volle straal

De huid wordt blootgesteld aan een volle straal, wat leidt tot schade aan de gehele epidermis. Deze methode is perfect voor mensen met een aantal cosmetische en dermatologische problemen. Na dit type laserverjonging wordt de oppervlaktelaag van het gezicht zelfs voor 100% vernieuwd. Dit is wat schoonheidsspecialisten voorschrijven aan patiënten die na acne littekens, littekens en vlekken willen verwijderen.

Het herstel duurt lang - ziekenhuisopname is niet vereist, maar het is de moeite waard om 7-10 dagen vrij te nemen om uit te rusten, huidverzorgingsprocedures uit te voeren en je tijdens de revalidatieperiode geen zorgen te maken over je eigen uiterlijk.

Niet-ablatieve methode

Werkt uitstekend bij een slappe huid, diepe plooien/rimpels en overmatige pigmentatie. Hiermee kunt u in één procedure een groot deel van de huid in één keer behandelen, bijvoorbeeld alle delen van het gezicht. Het voordeel van de niet-ablatieve methode is dat de diepe lagen van de dermis worden beschadigd, de epidermis blijft onveranderd.

Dit type lasergezichtsverjonging heeft ook een prettige "bijwerking": naast verjonging worden ouderdomsvlekken geëlimineerd, worden de poriën vernauwd en worden acnevlekken minimaal merkbaar.

Oppervlak

Dit is de meest pijnloze en veiligste methode van de procedure in kwestie: tijdens het proces worden alleen oppervlakkige cellen blootgesteld aan laserstralen, zelfs het basaalmembraan blijft intact. Deze techniek lost perfect het probleem van de eerste stadia van veroudering op, corrigeert de gezichtstint en elimineert ongelijkmatig reliëf.

Een onderscheidend kenmerk is dat het herstel slechts 3 dagen duurt en dat de verkregen resultaten 6-12 maanden aanhouden.

Mediaan

Aanbevolen voor patiënten die al rimpels hebben, waaronder ouderdomsvlekken, ouderdomsvlekken en een licht verslapte huid. Behoort tot de categorie laserpeelings, de stralen hebben een effect op een diepte van maximaal 1, 3 mm.

De procedure wordt uitgevoerd met behulp van verdovende gels, waarna de patiënt nog eens 24 uur ongemak en zelfs lichte pijn kan ervaren. De revalidatie duurt minimaal 5 dagen.

Diep

De laserstraal beschadigt alle lagen van de epidermis, inclusief de papillaire laag. De procedure voor diepe laserverjonging is pijnlijk, maar alleen deze kan het probleem van uitgesproken leeftijdsgebonden veranderingen oplossen. Cosmetologen raden deze techniek aan aan patiënten van 50 jaar en ouder.

De revalidatie duurt maximaal 2 weken, maar als u tijdens deze periode alle voorschriften van de arts opvolgt, zullen de verkregen resultaten (gemiddeld) 4 jaar aanhouden.

Hoe bereidt u zich voor op laserhuidverjonging?

Als onderdeel van de voorbereidende fase vindt een eerste consultatie met een specialist plaats. Tijdens het onderzoek onderzoekt de arts de huid van het gezicht, beoordeelt de toestand ervan, identificeert problemen, sluit de aanwezigheid van contra-indicaties uit of bevestigt deze. De schoonheidsspecialist beslist onmiddellijk over de keuze van de laserverjongingsmethode en het aantal sessies per kuur. Vervolgens worden aanbevelingen aan de patiënt gegeven over de voorbereiding op de procedure - deze begint 14 dagen vóór de geplande datum. Wat is belangrijk om te doen:

  • stel uw gezicht niet bloot aan ultraviolette (zonne)stralen, bezoek de zonnebank niet;
  • weigeren cosmetische ingrepen uit te voeren die verband houden met huidaandoeningen/beschadigingen - peelings, gezichtsreiniging;
  • Stop met het gebruik van bepaalde medicijnen (fluoroquinolonen, diuretica, sulfonamiden, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen) alleen na overleg met uw arts.

3 dagen vóór de geplande datum van lasergezichtsverjonging moet u stoppen met het drinken van alcoholische dranken, het is raadzaam om te stoppen met roken (of het aantal sigaretten radicaal te verminderen) en geen voedingsmiddelen uit de categorie allergenen in uw dieet te introduceren (aardbeien, chocolade, frambozen, citrusvruchten, zeevruchten).

Laserverjongingsprocedure

De procedure zelf begint met een controleonderzoek van het gezicht - de arts moet ervoor zorgen dat er geen ontstekingen, krassen of een frisse bruine kleur op het huidoppervlak aanwezig zijn. Hierna wordt laserverjonging in fasen uitgevoerd:

  1. Het gezicht reinigen van overblijfselen van decoratieve cosmetica, stof en vuil– uitgevoerd met professionele tonics en lotions die geen alcohol bevatten.
  2. Desinfectie van de huid– het gezicht wordt behandeld met een antiseptische oplossing, die de penetratie van infectieuze agentia in de opperhuid voorkomt.
  3. Anesthesie– wordt niet bij elk type ingreep uitgevoerd, maar op verzoek van de patiënt moet een verdovingsgel worden aangebracht. Hierna wacht de arts 15-20 minuten - deze tijd is voldoende om de pijnstillende eigenschappen van het aangebrachte product te laten verschijnen.
  4. Laserhuidbehandeling zelf. De patiënt kan warmte, lichte tintelingen of een branderig gevoel ervaren. Zorg ervoor dat u een stroom koele lucht op uw gezicht richt - dit verlicht de aandoening en vermindert de intensiteit van onaangename sensaties.
  5. Een verzachtend masker aanbrengen– verlicht ontstekingen, helpt zwelling en roodheid snel te elimineren en vermindert de ernst van de jeuk.

Direct na het einde van de sessie kan de patiënt de kliniek verlaten, nadat hij eerder aanbevelingen van de arts heeft ontvangen over de herstelperiode.

Lasergezichtsverjonging: voor en na foto's

voor en na laserverjonging

Herstel na de procedure

De duur van de herstelperiode is afhankelijk van welk type lasergezichtsverjonging is gebruikt. De minimale periode is 2-3 dagen, maar vaker vereist revalidatie 5-10 dagen. Ongeacht welke techniek er werd gebruikt, het is de eerste 24 uur na de sessie ten strengste verboden om uw gezicht met uw handen aan te raken of zelfs uw gezicht te wassen. In de komende 3 dagen van herstel:

  • Het is ten strengste verboden om thermische procedures te volgen - een bezoek aan een badhuis, sauna of het nemen van een warm bad moet worden uitgesteld;
  • Je kunt geen kraanwater gebruiken om te wassen - het heeft een hoog chloorgehalte, wat leidt tot brandwonden en irritatie;
  • je hoeft niet lang buiten te zijn - ultraviolette stralen (ze dringen zelfs door dichte wolken heen) zullen sterke pigmentatie veroorzaken;
  • Gebruik voor het reinigen geen cosmetica die ethanol bevat, en gebruik bij het wassen een washandje of scrubs (zelfs zachte, zachte);
  • Behandel uw gezicht 2-3 keer per dag met een vochtinbrengende crème;
  • Breng producten die panthenol bevatten eenmaal per dag op de huid aan.

Binnen 2 maanden na de betreffende procedure zijn chemische peelings ten strengste verboden! En zelfs bij bewolkt weer moet u zonnebrandcrème met een hoge SPF-index op uw gezicht aanbrengen.

U kunt korsten niet met geweld verwijderen of uw gezicht krabben - dit kan de vorming van littekens veroorzaken die alleen operatief kunnen worden verwijderd.

Mogelijke complicaties en gevolgen

Direct na de sessie wordt de huid van het gezicht rood, jeukt erg en is er een branderig gevoel - dit is een normale reactie op schade aan de epidermis en de diepere lagen van de dermis. Als het ongemak ernstig is, moet u antihistaminicatabletten nemen, waarvan de keuze wordt aanbevolen door een schoonheidsspecialist. Op de tweede dag na de lasergezichtsverjonging begint de actieve peeling. De vermelde effecten zijn de norm, het is niet nodig om actie te ondernemen, het volstaat om de revalidatie-aanbevelingen van de specialist strikt op te volgen.

Indien op de huid van het gezicht:

  • huiduitslag verscheen in de vorm van kleine puistjes;
  • er zijn tekenen van ontsteking;
  • littekens begonnen zich te vormen,

dan dient u contact op te nemen met de kliniek voor een consultatie. Meestal gebeurt dit als de patiënt zelf de regels van de herstelperiode niet heeft gevolgd.

Meningen over laserverjonging

Onze patiënten laten alleen positieve recensies achter over elk type lasergezichtsverjonging. Dit komt niet alleen door de eigenschappen en mogelijkheden van de procedure, maar ook door de hoge professionaliteit van de werkende artsen. Zij beschikken over voldoende kennis en ervaring, werken op moderne gecertificeerde apparatuur en houden zich bij het geven van sessies strikt aan de internationale protocollen.

FAQ

Eventuele vragen over de procedure kunt u tijdens het eerste consult aan de schoonheidsspecialist stellen. Maar aangezien de meeste standaard zijn, staan hieronder de antwoorden op de meest populaire.

Wie kan een laserhuidverjonging ondergaan?

Mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder. Het is belangrijk dat ze geen aandoeningen hebben die zijn opgenomen in de lijst met contra-indicaties. Laser gezichtshuidverjonging is een uitstekend alternatief voor een operatie.

Welk effect geeft de procedure, naast verjonging?

Een laserstraal kan littekens, tatoeages, acnevlekken en acne verwijderen. Er is een algemene verbetering van de huid - ontstekingsprocessen zullen stoppen, de productie van talgafscheidingen zal afnemen en de poriën zullen smaller worden.

Hoe lang duurt een laser-gezichtsverjongingssessie?

Eén procedure duurt 30-60 minuten. Als de arts lokale anesthetica gebruikt, wordt de duur van de sessie met 15-20 minuten verlengd (de duur van de gel).

Wanneer verschijnen de eerste resultaten?

Direct na de revalidatie wordt de huid van het gezicht getransformeerd. Het wordt glad, zonder pigmentvlekken, strak, elastisch, kleine rimpels worden gladgestreken.

Is het mogelijk om lasergezichtsverjonging te combineren met andere procedures?

Ja, maar in beperkte mate en alleen na overleg met een schoonheidsspecialist! Na voltooiing van de cursus zijn injectievullers en botulinetherapie toegestaan.

Hoeveel procedures zijn er nodig?

Meestal wordt een kuur van 2-5 sessies aanbevolen met een pauze van 2-4 weken.

In een professionele kliniek staan specialisten klaar om een uitgebreide service te bieden voor lasergezichtsverjonging - van een eerste consult tot het monitoren van de conditie van de huid tijdens de revalidatieperiode. Specialisten werken alleen met professionele apparatuur; de procedure wordt uitgevoerd in strikte overeenstemming met bestaande protocollen, waardoor de kans op bijwerkingen en complicaties tot nul wordt herleid.